De start van het Olympisch seizoen!

Na vier jaar te hebben gewacht, is het aankomend weekend dan eindelijk zover; de start van het Olympisch wedstrijdseizoen! Vanwege die o-zo belangrijk Spelen zal dit seizoen een iets ander wedstrijdschema hebben dan andere jaren, met vier in plaats van zes World Cup’s. Maar eerst staat er dit weekend de Invitation Cup op de agenda!

International Invitation Cup

Dit weekend is de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018: de International Invitation Cup. Na een zomer vol trainingskampen, zomerijs in Thialf en een korte vakantie is dit de eerste beproeving op internationaal niveau voor de Nederlandse shorttrack-ploeg. Zij zullen het hier opnemen tegen deelnemers uit Europese landen als Groot-Brittanië, Italië, Frankrijk, Polen en Duitsland. Daarnaast zijn er ook enkele niet-Europese deelnemers uit Israël, Kazachtstan en de Verenigde Staten. Al met al een divers wedstrijdveld wat alleen maar veel spannende inhaalacties zal betekenen!

De Invitation Cup wordt sinds het seizoen 2007 – 2008 jaarlijks georganiseerd. Van oorsprong is dit hét moment waarop de rijders uit de Nederland, zowel de nationale ploeg als de regionale trainings centra (RTC) zich moesten bewijzen. Aan de hand van de resultaten op de Invitation Cup samen met zogenaamde trials werd de selectie voor de eerste twee World Cups bepaald. Dit jaar is er twee weken na de Invitation Cup een wedstrijd waarin rijders zullen strijden voor de World Cup plekken. Tijdens deze World Cups kunnen rijders zich plaatsen voor de Olympische Spelen.

Mocht u de uitslagen van de Invitation Cup live willen volgen dan kan dat hier.

De World Cups

Als alles voorspoedig verloopt zal Lara ook dit jaar wederom Nederland mogen vertegenwoordigen op de World Cups. Dit is een serie van normaal gesproken zes wedstrijden met deelnemers uit de hele wereld. Deze wedstrijden vinden dan ook op alle uithoeken van de aardbol plaats.  Aan het eind wordt er een eindklassement opgemaakt voor de individuele rijders, de relay teams en de landen teams. Dit staat volledige los van toernooien als het Wereld Kampioenschap dat dit jaar in Montréal, Canada gehouden zal worden.

Dit jaar is echter speciaal. Want dit jaar zijn de Olympische Spelen. En dat betekend geen zes maar slechts vier World Cups. Twee in Europa (Budapest, Hongarije en Dordrecht, Nederland) en twee in Azië (Shanghai, China en Seoul, Zuid-Korea). Dit zijn tegelijk Olympische kwalificatie toernooien. Dit betekent dus dat de Nederlandse shorttrackers alles op alles zullen moeten zetten om mee te mogen naar Pyeongchang.

Pyeongchang 2018

9 februari 2018. Dat is de datum die in Lara haar agenda groot staat omcirkeld. En met haar velen andere sporters. Dat is de dag dat de 23e editie van de Olympische Winterspelen van start gaat. Dan barst het spektakel los. Zowel individueel als met de relay zijn de verwachtingen van het Nederlandse team hoog. Tot en met de 25 februari zullen Lara en haar teamgenoten er alles aan doen om zo’n felbegeerde Olympische plak mee naar huis te mogen nemen. Al is het natuurlijk al een enorme eer om je geboorteland te mogen vertegenwoordigen op het summum van alle sportevenementen.

2017-02-07-p2018-5
Het Olympisch dorp in Pyeongchang (Credits: http://www.olympic.org)

Lara haar vrienden en familie zullen ook deze Spelen, samen met het gevolg van haar teamgenoten, ook naar Zuid-Korea afreizen om haar te steunen en natuurlijk vooruit te schreeuwen!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Helena Kruis-Korving schreef:

    Top Lara!!! Heel veel succes!!!! 👍😘🍀🍀🍀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s