Van Ruijven verovert tweede NK-titel

on

Bij het KPN NK Shorttrack hebben Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma de nationale titels veroverd. Beide kampioenen stellen daarmee een startplaats veilig voor het Europees kampioenschap, dat volgende week plaatsvindt in Dordrecht. Voor beide schaatsers was het hun tweede titel. Breeuwsma prolongeerde zijn titel van vorig jaar, Van Ruijven was eerder in 2015 kampioen.

De Naaldwijkse, die eerder in 2015 al op de hoogste trede van het podium stond, veroverde gouden medailles op de 500 en 1000 meter en bleef haar naaste achtervolgers ruim voor. Suzanne Schulting pakte de titel op de 1500 meter en eindigde dankzij een overwinning in de superfinale op de tweede plaats. De uit Frankrijk teruggekeerde Selma Poutsma reed een sterk toernooi en zag dat beloond worden met het brons. Titelverdediger Yara van Kerkhof eindigde als vierde.

“Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met de titel”, sprak Van Ruijven na afloop. De tevreden winnares had als belangrijkste doel om zich in de kijker te rijden voor het EK. “Dan kom je vanzelf in de buurt van de podiumplaatsen. Normaal gesproken trainen we natuurlijk met elkaar, nu moeten we tegen elkaar strijden. Je kent elkaar door en door, weet wat ieders sterke en zwakke punten zijn. Dat maakt het een stuk lastiger.”

Bron: schaatsen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s