Eigen lelie voor wereldkampioene Lara van Ruijven

on

Tijdens de start van de Dutch Lily Days, op 4 juni bij Onings Holland, krijgt wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven haar ‘eigen’ lelie. Met het dopen van de lelie opent de shorttrackster meteen de negende editie van de landelijke lelievierdaagse. Naast Onings Holland stellen nog dertien andere lelieveredelaars en -exporteurs hun bedrijf open voor de groeiende internationale belangstelling.

Een shorttrackster bij de opening van een evenement voor de lelieteelt: het is minder verrassend dan het lijkt, legt exportmanager Paul Onings uit. ‘Westland wordt steeds bekender als kweekvijver van topsporters. Denk aan Kiki Bertens en Arantxa Rus bij tennis, Mandy Mulder met zeilen en Mandy van den Berg in het voetbal.Van Ruijven vertelt tijdens de opening bij Onings Holland over haar weg om de top te bereiken en het belang van samenwerken. Een mooie parallel met de lelieteelt en de Dutch Lily Days.’

De 26-jarige Naaldwijkse werd in maart van dit jaar als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioene op een individuele afstand, de 500 meter. Leerlingen van MBO Westland, richting Bloem & Design, fleuren de openingsceremonie op met hun eigen creatief gemaakt met onder andere lelies rechtstreeks uit de showkas van Onings Holland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s