Van Ruijven emotioneel na WK-goud: ‘Mijn droom is uitgekomen’

Lara van Ruijven schreef zaterdag geschiedenis in Sofia door als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel te pakken in het shorttrack. De 26-jarige Zuid-Hollandse was in tranen na haar gouden medaille op de 500 meter.

“Mijn droom is uitgekomen, ik ben zó blij”, zei een huilende Van Ruijven na haar race tegen de NOS.

De regerend Nederlands kampioene viel in de finale van de 500 meter vlak voor de finish waardoor ze als tweede over de streep kwam, maar de scheidsrechters oordeelden dat Martina Valcepina een duw had uitgedeeld. De Italiaanse kreeg een straf en Van Ruijven het goud.

“Ik wist dat dit erin zat, maar dat het dan ook allemaal lukt…”, jubelde de nieuwe wereldkampioene. “De races gingen vandaag allemaal supergoed, maar de finale was heel spannend. Ik wist dat de anderen in de slotfase steeds dichterbij kwamen, dus het was een kwestie van afhouden en blokken.”

“Ha, het is jammer dat ik niet juichend over de finish kwam. Ik dacht: shit, ik mis het goud nét. Maar Valcepina kreeg een penalty. Dit is heel mooi, ook dat we één en drie worden”, doelde Van Ruijven op de bronzen medaille van Suzanne Schulting.

Zie hier de reactie bij de NOS.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s