Over Lara

Lara van Ruijven
28 december 1992

Lara is een geboren en getogen Westlandse en tot haar 17e levensjaar is zij opgegroeid in Naaldwijk. Na de basisschool is zij verder gegaan op het Segbroek College in Den Haag. Vanwege de progressie in het shorttrack, kreeg ze de mogelijkheid om op haar 17e richting schaatsmekka Heerenveen te verhuizen. Dit gaf uiteraard meer trainings- en begeleidingsmogelijkheden, alleen moest ze nog wel haar school afmaken. Gelukkig is dit gelukt en heeft ze in Heerenveen haar VWO diploma weten te behalen.

Op dit moment woont Lara nog steeds in Heerenveen, echter niet op een al de voor de hand liggende plek. Ze woont namelijk, samen met een aantal andere topsporters, vlakbij het Thialf stadion in een serviceflat voor ouderen. In deze serviceflat wonen ouderen vanaf 65, terwijl de sporters vaak pas twintigers zijn. Lara’s buurvrouw is zelfs 102 jaar oud.

Het samenwonen heeft, naast dat het vlak naast Thialf is, veel voordelen, zo is het altijd leven in de brouwerij, het is gezellig, maar ook lekker rustig. Omdat de topsporters uiteraard een streng dieet volgen, wordt er ’s avonds apart gekookt.

Als Lara niet in het buitenland is voor trainingsstages of toernooien, gaat zij het liefst in het weekend naar haar familie in Naaldwijk. Omdat de carrière van een topsporter heel veel tijd vergt is het lastig om te studeren. Desondanks studeert Lara Rechten aan de Open Universiteit. Ook al duurt dit veel langer dan een conventionele studie, het begin is er en hopelijk heeft ze einde van dit jaar haar propedeuse op zak.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Leny Kruis schreef:

    Geweldig om dit te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s